Cucuron Ukeprogram Bilturer Fotturer & aktiviteter
Huset Kart & ankomst Mat & Drikke Kontakt oss & LinkerFOTTURER DIREKTE FRA CUCURON

Cucuron er et godt utgangspunkt for mange slags turer. På bena kan man gå turer opp i Luberonfjellene, mellom landsbyene eller i vinmarkene. I skogen rett bak byen er det mange fine rusleturer eller joggeløyper for de som ønsker det. Brukes sykkel er det mange muligheter for alle nivåer av sportslighet. Kart finner du i huset (kartkurven i bokhyllen oppe) eller det kan kjøpes i Cucuron's egen Tabac eller bokhandlere. Diverse turforslag finnes også i Diverse-permen i oppe og se under tur-bloggen Luberon Walks (se link under www.aigeltinger.com ). (Husk at Luberon-fjellet er stengt for fotturister enkelte dager i perioden 1.7 - 1.9, avhengig av varme og ikke minst vind.)

Her er de enkleste utgangspunktene direkte fra landsbyen for en tur eller joggetur (se kart i permen):

a. Østover: Merket vei (senere delvis sti) starter fra gravlunden (en serverdighet i seg selv) og går rett østover helt til badeplassen ved innsjøen (8 - 9 km.)

b. Nordover: Gå veien rett opp bak Etangen (place de l'Etang), forbi skolen og videre, enten helt opp til toppen av Luberon (Mourre Negre, ca. 1050 m.o.h. og 2 timer) eller en liten rundtur (se kart).

c. Vestover: Følg GR97 merkingen mot Vaugines (kan være vanskelig å finne) eller følg småveier mot skogholtet rett sør for Vaugine, og følg GR97 tilbake til Cucuron (fin rundtur på 1 til 1,5 timer).

d. Sørover: Gå gjennom lansbyen til dere finner telefonkiosken på Boulevard du Sud. Herfra tar dere små hvite veier (følg kartet) helt til nabolandsbyen Ansouis (ca. en time, en vei).


Link til ANDRE FOTTURER


BADING

Etang de la Bonde (5 minutter, 20 min. sykling på sykkelsti)

Litt øst for Cucuron (6 km) ligger en liten innsjø, Etang de la Bonde med fine bademuligheter. Vi har badet der fra tidlig i mai og ut september. I samband med campingplassen er det en enkel kafe (åpner 8 om morgenen), butikk, lunchrestaurant og kveldsrestaurant. Det foretas jevnlig testing av vannkvaliteten, og dersom en er usikker, er det bare å spørre om å få se siste test av han i butikken. For lunsj kan man kjøpe rimelige paier og pizzaer som kan inntas på bordene ovenfor badestranden. Har man ekstra energi er det en fin spasertur rundt vannet.

Et par km. nord-vest for Cucuron ligger nabolandsbyen Vaugines . Der finnes en hotell-restaurant som har svømmebasseng som kan brukes av spisegjester; kan være deilig til lunch en sommerdag.

Plan d'Eau de Plantain i Peyrolles (30 minutter; rett etter Meyrargues, litt sør-øst for Pertuis)

Et kunstig vann bygget opp som et rekreasjonsområdet med lekeplasser for barn, sandvollyball, ping-pong bord, sandstrand, pick-nick bord o.s.v., men vi så ingen serverinssted i påsken. Sikkert en liten kiosk om sommeren. En betaler litt for bilparkeringen (500 plasser), men ellers er alt gratis. Kjør bort mot Peyrolles, og ta ned til venstre i første rundkjøring (skiltet Plan d'eau de Plantain).

Middelhavet øst for Marseille (60-75 minutter; motorvei forbi Aix, retning Toulon)

For å bade i Middelhavet, er det fint med utgangspunkt i Cassis, en sjarmerende tidligere fiskelandsby, nå full av små restauranter og butikker. Det tar en drøy time å kjøre dit (exit 8 på motorveien til Toulon) og området har en fantastisk natur. Det er strender i selve byen, men en langt flottere naturopplevelse er fjordene (les calanques). Det krever en spasertur, men det er verdt det (bruk kart). Alternativt, og bedre for barn, er de lange sandstrendene i den store Ciotat-bukta, rett øst for Cassis. Best er det nok i Les Lesques (egen motorvei exit 10 på Toulon-veien, og grei parkering litt opp fra stranden), men La Ciotat Plage skal også være bra (motorvei exit 9).

Middelhavet vest for Marseille - La Cote Bleu (55 minutter; motorvei forbi Aix, retning Marseille og Martigues)

Her er det mye klipper og små stein-strender, men en sandstrand med litt størrelse ligger ved la Couronne med fine klippeområder på hver side (rett sør for Martigues). Ta Motorveien forbi Aix i retning Marseille. Ta av vei A55 for Martigues og Fos, deretter ta D9 mot Carry-le-Rouet, men fortsett vestover på D9 til veien stopper i Middelhavet ved en stor parkeringsplass rett foran stranden. Det er mye mindre turist-preg langs denne kysten; mindre butikker og restauranter. Det går en kyst-sti langs hele kysten her; ialle fall fra Carry-le-Rouet til Carro.

SHOPPING

Selv om man kan handle mye på markeder, er det utrolig mange bra butikker i området. En tur på et supermarked er en annen opplevelse enn å gå på Rimi. De har et enormt utvalg i ferske varer til hyggelige priser, det er bare å velge. Det nærmeste området med store butikker er rundt Pertuis. Rett før innkjøringen til byen på nordsiden ligger "Huper U" og på sørsiden "Carrefour Market" (ved første rundkjøring ut av byen). Her finnes alt i dagligvarer, kjøtt, fisk, ost, frukt, grønnsaker, bakevarer, vin og mye annet. En full størrelse "Carrefour" med et litt eksklusiv med fantastisk utvalg finnes i La Pioline (Les Milles – 30 minutter) og i Vitrolles (45 minutter,se nedenfor).

Langs innkjøringen til Pertuis sørfra finner du mange forskjellige butikker, bl.a. en fin stoff butikk, "Valdurance" (ved 1. rundkjøring) og ved siden av Carrefour Market, en bra jernvare (Bricolage) og Intersport.

Litt lenger unna finnes noen enorme kjøpesentra, store områder med alle slags varehus. De tre største er: Plan de Campagne, litt sør for Aix mot Marseille, kjempeområde (40 min.)

Vitrolles, ganske nær flyplassen (45 min.; IKEA finner du der)

La Pioline ved Les Milles, like ved Aix (30 min; Carrefoure bl.a.)

Aix-en-Provence har en ganske unik gamleby (hele området innenfor ringveien, som dere ikke bør krysse med bil, men parker i parkeringshus langs ringveien) hvor nesten alt av interesse er samlet på et lite område. Ikke bare ca. 150 restauranter, men også de fleste kjente motebutikkene er her i mindre utgaver enn i Paris. Det er ikke for ingenting at franskmenn kaller Aix for lille Paris.

SYKKELTURER

Området er fint å sykle i med mange små veier. Sykling foregår også oppe på selve Luberon-platået. Det greieste utgangspunktet (dersom en ikke ønsker å sykle brannveien rett opp fra Cucuron, som franskmenn flest) er Sederskogen (Foret des Cedre) ved Bonnieux. Ta av til venstre på toppen av Luberon, rett før en kjører ned i Bonnieux, og følg veien til bommen. Her starter brannveien som går langs hele ryggen av Petite Luberon (vestover). De som ikke ønsker å sykle kan sette av syklistene her, dra på bybesøk til Cavaillon, og plukke opp syklistene her senere på dagen.

KANOTURER

Den mest utfordrende kanoturen er kanskje Gorge de Ardeche med mange stryk (se tur 6 ovenfor)

Et annet utgangspunkt for kanoturer (mye uleie her) vil være Esparron-de-Verdon ved Lac Esparron, et lite stykke rett øst for kurbadbyen Greoux-les-Bains (exit 17 på motoveien, nordover fra Pertuis). Her kan en padle rundt på Lac'en eller kanskje mer spennende inn langs det nedre løpet av Gorges du Verdon (Basse Gorges du Verdon, som ikke må forveksles med det store kjente Grand Canyon du Verdon, lenger øst). Elven Verdon er oppdemmet ved Lac Esparron, slik at du har samme konstante vannstand gjennom hele denne Gorge'n, helt opp til neste by: Quinson, hvor en også kan leie kanoer. Det kan bades på enkelte steder opp gjennom canyon. For en fottur gjennom canyon, er det naturlig å parkere ved Quinson, som forøvrig har et meget kjent museum om vår forhistoriske tid.

GOLF

Den nærmeste og beste golfbanen (18 hull) heter nå Golf du Luberon og ligger ved Pierrevert ca. 30 min. kjøring nord-østover. Ta indre vei mot Manosque, forbi Etang de la Bonde, Grambois og la Bastide-des-Jourdans. Golfbanen ligger ved Pierrevert, rett før Manosque. Den skal være ganske kupert, stor og god med en god restaurant, og ligger 380 m.o.h. med flott beliggenhet. Du får leid små golfbiler på banen. Se eventuelt deres web-side: www.golf-du-luberon.com

FJELLKLATRING

Det er særlig 2 områder som er kjente for god fjellklatring. Det ene ligger rett nord for Cucuron, ca. 20 minutters kjøring via Lourmarin mot Apt, men ta av inn mot Buoux. Ikke kjør opp til landsbyen Buoux, men fortsett dalen innover til veien stopper ved Hotell/Restauranten Auberge de Seguin. På venstre hånd har dere nå lenge sett den store vertikale fjellveggen, som normalt har en del klatrere i seg.

Det andre området er Les Calanques de Marseille et Cassis, altså samme området som omtalt ovenfor under Bading - Middelhavet (ved Cassis) og under Andre fotturer. Dette er ved kysten og et meget stort området med fantastiske muligheter. Se under Andre Fotturer for start-punkter med parkering (må regne med ca. 1,5 times kjøring hver vei).