Cucuron Ukeprogram Bilturer Fotturer & aktiviteter
Huset Kart & ankomst Mat & Drikke Kontakt oss & Linker


Kart og ankomstVEIKART

Et bra planleggings- og bilkart for hele området er kartet "Provence & French Riviera" i AA's serie Touring Map France (målestokk 1: 180.000; AA er den Britiske Automobil Association). Nordli bokhandel har kartet (må ofte bestilles) eller prøv Nomaden. Michelin har også et meget bra bilkart som heter Provence-Alpes-Cote d'Azur og dekker samme området.

Franske veimarkeringer er hovedsakelig navn på byer, ikke veinummer (unntaket er motorveier). Veinumrene er ofte ikke markert før etter krysset (i veikanten), så bruk eventuelt det som en bekreftelse på at du har tatt riktig av i krysset. Ha klart de forskjellige mulighetene for skilting før et veiskille (d.v.s. alternative byer/steder dere må gjennom) i tilfelle ikke alle steder er markert. På motorvei er det enklere; her markeres normalt veinummer og exit nummer, som stemmer med numrene på kartet.

Det er viktig å merke seg forskjellen på blå og grønne veiskilt. Ofte får du i samme kryss 2 skilt til for eksempel Pertuis som viser forskjellige retninger, det ene blått (for motorvei med betaling) og det andre grønt (for gratis motorvei eller ordinær hovedvei, men som kan ta lang tid å kjøre).


ADKOMST fra Marseille flyplass

Vi foretrekker å ta fly til MARSEILLE (Ryanair direkte fra Torp, eller Lufthansa fra Gardemoen med mellomlanding) og leie bil der. Derfra er det ca. 50 min. å kjøre. Alternativet er direkte fra Gardemoen til NICE (Norwegian eller SAS direkte), og herfra er det ca. 2 timers kjøring.

Fra flyplassen i Marseille, følg motorveiskilter for Aix-en-Provence og etter ca. 25 min. nærmer du deg Aix. Følg motorveien forbi avkjøringene til Aix, og hold høyre fil skiltet mot Sisteron og Digne og Pertuis, og etter ca.10 min. til, ta av til PERTUIS i exit 15. Staks dere er av motorveien ved exit 15, kjører dere over den store bruen over elven la Durance (følg for Pertuis). Ta til venstre i den første rundkjøringen (skiltet for La Tour d'Aigue). Her starter en ringvei rundt Pertuis. Følg for La Tour d'Aigues helt til 5. rundkjøring (dere er nå nettopp passert det store kjøpesenteret Huper U) og ta her av for Cucuron. Når dere kommer til Ansouis, følg skiltet for Cucuron, og ta av for "Le Village" når dere er kommet til Cucuron.ADKOMST fra Nice flyplass

Følg først genelt mot motorvei (blå skilt til A8), så følg blå skilt for Marseille og/ eller Aix-en-Provence. Etter ca. 1,5 timer kommer dere til Aix, og det er nå en må skjerpe seg for å komme riktig, delvis pga inkonsekvens i skiltingen. Men alt går bra dersom en følger skiltene for Sisteron, Gap og/eller Digne. Alle 3 stedene er langt nord i riktig retning for dere på motorvei A51, men dere mister litt motorvei rundt Aix, slik at disse 3 stedene kan være markert blått og grønt om hverandre. Bare følg etter en eller flere av disse 3 stedene rundt Aix, og veien vil gå over til å hete motorvei A51 rett nord for Aix ved Venelles.

Fra Venelles tar det ca. 25 minutter til Cucuron. Exit motorveien først etter Venelles i exit 15, som heter Pertuis (ikke exit 14 som er markert Pertuis i grønt). Staks dere er av motorveien ved exit 15 (følg for Pertuis), kjører dere over den store bruen over elven la Durance. Ta til venstre i den første rundkjøringen (skiltet for La Tour d'Aigue). Her starter en ringvei rundt Pertuis. Følg for La Tour d'Aigues helt til 5. rundkjøring (dere er nå nettopp passert det store kjøpesenteret Huper U) og ta her av for Cucuron. Når dere kommer til Ansouis, følg skiltet for Cucuron, og ta av for "Le Village" når dere er kommet til Cucuron.
Linker til Kart


Google kart over området

Cucuron bykart

Provence oversiktskart

Cucuron - Aix kjørekart

Cucuron - flyplass (Marseille) kart